Κινούμενα γράμματα

Φροντιστήρια "Μπαχαράκη" Η Εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της

10 Σεπ 2013

Παρουσίαση του βιβλίου " Πες το με μια ευχή " της Σ. Κυρμανίδου από τον Φιλόλογο Ι. Κανακούδη




                                                 " ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ "


 Οι ευχές συμπορεύονται με την ανθρώπινη πορεία στη ροή του χρόνου. Αποστάγματα εμπειριών ζωής, γεννήματα  λαϊκής σοφίας, γλωσσικά δημιουργήματα που δια δόθηκαν με τις εναλλαγές των εποχών και απέκτησαν σταθερή μορφή και καθολική αποδοχή σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα.
  Πόσες φορές ο καθένας από εμάς με αφορμή μία ξεχωριστή στιγμή, ένα αυτοτελές επεισόδιο ζωής, δεν έδωσε μορφή στα συναισθήματα του με μια ευχή; Αλλά και πόσες φορές δώσαμε έναν άνισο αγώνα, για να αποφύγουμε άλλη μία προβλέψιμη αράδες λέξεων...
   Υπάρχουν όμως και άνθρωποι, όπως η κ. Σωτηρία Κυρμανίδου που με αφορμή τα ερεθίσματα τα ερεθίσματα της καθημερινότητας επιστρατεύονται το δημιουργικό τους οίστρο και πάθουν με πρώτη ύλη τις λέξεις και τα αγνά συναισθήματα πρωτότυπους γλωσσικούς θησαυρούς, ανάλογους με τις περιστάσεις της ατομικής και συλλογικής ζωής. 
  Το βιβλίο " Πες το με μια ευχή " αποτελεί ένα θησαυροφυλάκιο ευχών αντλημένων από προσωπικά βιώματα, που αγγίζουν νοσταλγική την παράδοση και τα έθιμα του τόπου μας αλλά αφουγκράζονται και τον απόηχο της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής. Σημεία αναφοράς τους οι γιορτές-ορόσημα της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, στιγμές με την αύρα της μοναδικότητας, όπως η γέννηση και ο γάμος αλλά και ο ερχομός της ημέρας και της νύχτας, η διαδοχή των εποχών, τα γενέθλια και το κορυφαίο και ανυπέρβλητο συναίσθημα, η αγάπη.
   Το εμπνευσμένο ευχολόγιο, καθώς καλύπτει όλο το φάσμα του ανθρώπινου βίου έχει έναν σαφή λειτουργικό χαρακτήρα. Να προσφέρει πρωτότυπο και ευφάνταστα υλικό σε όσους αδυνατούν να εκφράσουν με λόγια τον πλούτο του εσωτερικού τους κόσμου. Επιπλέον θέτει τις βασεις της ποιοτικής επικοινωνίας και της ψυχικής προσέγγισης, σε καιρούς που ο άνθρωπος χτίζει τείχη γύρω του και αφήνεται στο έλεος της μοναξιάς, στο κάστρο της δυστυχίας.
    Σήμερα που η ανθρωπότητα μοιάζει με σχοινοβάτη που ισορροπεί σε μία εύθραυστη κλωστή, ο φόβος και η απαισιοδοξία αποτελούν μόνιμους συντρόφους του ανθρώπου. Η κ. Κυρμανίδου με ένα βιβλίο που συνδυάζει το ποιοτικό περιεχόμενο, τη μοντέρνα αισθητική, την πανδαισία χρωμάτων και τη γεμάτη ζωντάνια σκιτσογραφία κατευθύνει τον αναγνώστη σε έναν δρόμο με οδοδείκτες τη γνήσια ανθρώπινη επαφή και την πίστη στο Θεό.

                                            Ιωάννης Κανακούδης ( Φιλόλογος )
      
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φροντιστήρια Μπαχαράκη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιωάννης Κανακούδης

Ιωάννης Κανακούδης
Ιωάννης Κανακούδης - Προϋπόθεση Επιτυχίας

Επισκέπτες

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Η " Οξύνοια " στο Facebook

Αναγνώστες

Λογότυπος