Κινούμενα γράμματα

Φροντιστήρια "Μπαχαράκη" Η Εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της

19 Οκτ 2015

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Χωρία για Ανάπτυξη (2000-2014)

                                             
                                                      Πανελλαδικές Εξετάσεις





                                                           Χωρία για Ανάπτυξη



2000 - " Το κράτος πρόσφερε μέχρι τώρα περισσότερη εκπαίδευση και λιγότερη παιδεία"

2001 - " Ο διασκορπισμός της εποχής μας δεν εμφανίζεται μόνο στην αύξουσα ειδίκευση αλλά και μέσα στην καταναλωτική συνείδηση του σημερινού ανθρώπου στη σχέση του με τα αγαθά που του προσφέρονται στον τομέα της διαβίωσης και της ψυχαγωγίας "

2002 - " ..εγκυμονείται ο κίνδυνος δημιουργίας πανομοιότυπων οργανισμών προς εκμετάλλευση. "

2003 - " Η ανάπτυξη των ανθρώπων αντί για την ανάπτυξη σκουπιδοπροϊόντων θα απαιτούσε μια άλλη οργάνωση της εργασίας , η οποία θα έπρεπε να παύσει να είναι αγγαρεία και να γίνει πεδίο προβολής των ανθρώπινων ικανοτήτων. "

2003 ( Επαναληπτικές ) - " Η δημιουργια μιας ενιαίας Ευρώπης, μιας κοινής κοινωνίας πολιτών δημιουργεί ανησυχία για το είδος της και την πνευματική υφή της. "

2004 - " Σήμερα οι πηγές των πληροφοριών έχουν πολλαπλασιαστεί σε βαθμό εκπληκτικό και οι κρουνοί τους ( εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση ) ρέουν μέσα στο σπίτι "

2004 ( Επαναληπτικές ) - " Άλλοι μας λένε πως αρνούμενοι το παρελθόν μας πραγματοποιούμε την αξία της ελευθερίας. Και λησμονούν πως η ελευθερία έχει κανόνες που σήμερα έχουν καταργηθεί. " 

2005 - " Στα σπόρτ δε γυμνάζεις το σώμα σου μονάχα..γυμνάζεις πάνω απ΄ όλα την ψυχή σου. "

2005 ( Επαναληπτικές ) - " Όλους μπορούμε να γελάσουμε και να αποσπάσουμε την επιδοκιμασία τους, όχι τη συνείδηση μας. "

2006 - " Ο άνθρωπους που αγαπάει και πιστεύει αυτό που κάνει, ζει όρθιος με την ψυχή του. "

2006 ( Επαναληπτικές ) - " Ο αφανάτιστος  άνθρωπος είναι ένας πολύτιμος παράγοντας ευθυκρισίας, καλής πίστης, νηφαλιότητας και σωφροσύνης. "

2007 - " Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, αλλιώτικα καταντά απάνθρωπος. "

2007 ( Επαναληπτικές )  - " Και η ελευθερία είναι υπεύθυνη. Τούτο σημαίνει πως δεν είναι μεγάλη η ευθύνη του ανθρώπου μονάχα, όταν έχει χάσει την Ελευθερία του αλλά και όταν την έχει κερδίσει. "

2008 - " Δε μένω τυφλός στα ψεγάδια μας αλλά έχω την ιδιοτροπία να πιστεύω στον εαυτό μας. "

2008 ( Επαναληπτικές ) - " Γιατί δύναμη ανθρώπου θα πει ένα και μόνο: δύναμη ψυχής. Κι αυτή φανερώνεται στη μοναξιά και στον κατατρεγμό, όχι στην αγορά και στον θρίαμβο. "

2009 - " ...με το ένα βιβλίο να ανασκευάζει ή να  πολεμάει  τ'  άλλο, όλα μαζί σε γυμνάζουν στη διαδικασία του διαλόγου.."

2009 ( Επαναληπτικές ) -  " Μήγαρις έχω άλλο στο νου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα; "

2010 - " ...οι νέοι άνθρωποι των τεχνολογικών κοινωνιών καλούνται να αλλάξουν δύο ή τρία επαγγέλματα στην επαγγελματική τους πορεία. "

2010 ( Επαναληπτικές ) - " ...το διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι σχετικοί οργανισμοί πρέπει να εξελιχθούν, ώστε να προστατεύσουν αυτά τα δικαιώματα.. ."

2011 - " Η κοινότητα χρειάζεται την κοινή εμπειρία, για να είναι κοινότητα. "

2011 ( Επαναληπτικές ) - " Οι άνθρωποι επιδιώκουν γνωριμίες, που κοστίζουν χρόνο και ταπείνωση. "

2012 - " Η αρχαία τέχνη θα μένει πάντα πρωτοποριακά επίκαιρη και ζωντανή. "

2012 ( Επαναληπτικές ) " ....το συναίσθημα της τιμής, μόνο όταν κινείται στο μέτρο αποφέρει θετικά αποτελέσματα..."

2013 - " ...όσο η επικοινωνία [...] πυκνώνει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, τόσο η μοναξιά μας, η ανθρώπινη, μεγαλώνει και η αποξένωση κυριαρχεί. "

2013 ( Επαναληπτικές ) - " ...συστατικό διδασκαλίας είναι και το λεγόμενο χιουμορ του δασκάλου, το οποίο θεωρείται ακόμη και σήμερα αναγκαίο για επιτυχή μάθηση, ώστε αποκαλείται παιδαγωγική αρετή. "

2014 - " Η ανθρώπινη λαιμαργία, η δίψα της ευζωίας δεν αφήνει τόπο για ευγενικά αισθήματα. Κάτι περισσότερο: τα ευγενικά συναισθήματα θεωρούνται ξεπερασμένα. "

2014 ( Επαναληπτικές ) - " το "έχειν" δεν εξασφαλίζει τη χαρά, την αγάπη, τη γοητεία του κόσμου των αισθητικών και άλλων ιδεών, τη βαθειά ηδονή των πνευματικών επιτευγμάτων." 

2015 " Δεν υπήρξε ανάλογης μορφής άσκηση. "

2015 ( Επαναληπτικές ) - " Δεν υπήρξε ανάλογης μορφής άσκησης. "

                  Επιμέλεια: Ιωάννης Κανακούδης ( Εκθεσιολόγος )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φροντιστήρια Μπαχαράκη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιωάννης Κανακούδης

Ιωάννης Κανακούδης
Ιωάννης Κανακούδης - Προϋπόθεση Επιτυχίας

Επισκέπτες

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Η " Οξύνοια " στο Facebook

Αναγνώστες

Λογότυπος