Κινούμενα γράμματα

Φροντιστήρια "Μπαχαράκη" Η Εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της

25 Μαρ 2012

ΕΚΘΕΣΗ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Περιοδικό για Νέους (Σχεδιάγραμμα)


Περιοδικό για νέους






ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ


Περιεχόμενο

    Ενημέρωση των νέων για θέματα κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας, καθώς σήμερα αποκτούν πολιτικά δικαιώματα, μετά το τέλος της σχολικής ζωής. Καλό θα ήταν να περιλαμβάνει αναλύσεις που θα βοηθούσαν τους νέους να αφυπνιστούν και να ωριμάσουν πολιτικά, τη στιγμή που μεγάλο μέρος της ενημέρωσης της νεολαίας θεωρείται πολιτικά ανενημέρωτο και απαίδευτο.


§ Ευαισθητοποίηση των νέων σε  σοβαρά κοινωνικά  προβλήματα, όπως τα ναρκωτικά, η βία κ.λπ, καθώς τέτοια φαινόμενα αποτελούν μάστιγα και απειλή για τους σύγχρονους νέους.


§ Αναφορά σε θέματα σχετικά με την τέχνη και ιδιαίτερα τη μουσική και τον κινηματογράφο, που αποτελούν δημοφιλείς μορφές τέχνης για τη νεολαία. Επίσης να παρουσιάζονται συνεντεύξεις αξιόλογων καλλιτεχνών καθώς και διακεκριμένων αθλητών, καθώς ο αθλητισμός είναι ένα από τα προσφιλή ενδιαφέροντα της νεολαίας και επειδή σήμερα οι νέοι χαρακτηρίζονται από αντιπαραδοσιακό πνεύμα , απομακρύνονται από τα ήθη και έθιμα και γίνονται θύματα υλιστικών προτύπων που προωθεί η διαφήμιση. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να περιλαμβάνει θέματα για την ιστορία και για την παράδοση ενός λαού


§  Παρουσίαση θεμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού, που ενδιαφέρουν άμεσα τους νέους, καθώς καλούνται να επιλέξουν επαγγελματική κατεύθυνση. Ακόμη θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος αποτελούν ζητήματα που συνήθως ευαισθητοποιούν τη νεολαία, γι’ αυτό είναι καλό να υπάρχουν σ’ ένα τέτοιο περιοδικό . 


§ Ύπαρξη παιχνιδιών, σταυρολέξων, ανεκδότων με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ειδικής στήλης αναγνωστών. στην οποία θα μπορούν να καταθέτουν απόψεις και οι ίδιοι οι νεαροί αναγνώστες

     

Έκφραση-Παρουσίαση


§        Προσοχή στη γλώσσα(πλούσιο λεξιλόγιο-σωστή σύνταξη)


§        Εικονογράφηση στην κατάλληλη ποσότητα και στα κατάλληλα σημεία.


§        Χρώματα έντονα , καλή εκτύπωση, ποιότητα χαρτιού.


§        Πρωτότυπος τίτλος.


§        Προσεγμένη δομή, σωστή οργάνωση περιεχομένων.


§        Εντυπωσιακό και πρωτότυπο εξώφυλλο.

   
        
                           Επιμέλεια: Ιωάννης Κανακούδης (Εκθεσιολόγος)

Φροντιστήρια Μπαχαράκη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιωάννης Κανακούδης

Ιωάννης Κανακούδης
Ιωάννης Κανακούδης - Προϋπόθεση Επιτυχίας

Επισκέπτες

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Η " Οξύνοια " στο Facebook

Αναγνώστες

Λογότυπος