Κινούμενα γράμματα

Φροντιστήρια "Μπαχαράκη" Η Εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της

22 Οκτ 2012

Εθνικές Επέτειοι (Ολοκληρωμένο Θέμα)






ΕΚΘΕΣΗ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ


ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ




ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΘΕΜΑ



  Κυρίες και Κύριοι,


  Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική , καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της ιστορικής και πολυαγαπημένης πόλης μας. Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, καθώς μου ανατέθηκε με τη σημερινή ομιλία μου, να αποτίσω φόρο τιμής στους ανθρώπους που με απαράμιλλη ανδρεία έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους, για να απολαμβάνουμε εμείς, οι απόγονοι τους, το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.


  Μέρα μνήμης, λοιπόν, η σημερινή ενός αγώνα για υψηλά ιδανικά, μιας  πάλης του ελληνισμού με τους βαλκάνιους διεκδικητές της πατρογονικής γης και μιας νίκης που γεμίζει με υπερηφάνεια κάθε Θεσσαλονικέα για το ένδοξο  παρελθόν αυτής της πόλης. Αλλά και μέρα ευθύνης για όλους εμάς που συνήθως αντιμετωπίζουμε με αδιαφορία τις εθνικές επετείους και απαξιώνουμε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, θεωρώντας τις βαρετές και ανούσιες. Εμείς, είμαστε οι συνεχιστές της ιστορικής πορείας της πατρίδας στο χρόνο και σε δύσκολες εποχές, όπως η τωρινή, οφείλουμε να αποδείξουμε τη φιλοπατρία μας και να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας.


  Ζούμε, όπως όλοι γνωρίζετε, σε μια κοινωνία πολλών προβλημάτων, γρήγορων ρυθμών και απρόσωπων σχέσεων. Εμείς, οι νέοι, μαγεμένοι από την τεχνολογία και τα υλικά αγαθά δεν έχουμε σαφή προσανατολισμό και οράματα για το μέλλον. Να λοιπόν η ευκαιρία, να αλλάξουμε τη ζωή μας! Ας υιοθετήσουμε τις  αξίες της ελευθερίας, της φιλοπατρίας, της αγωνιστικότητας. Ας παλέψουμε για κοινούς στόχους αδιαφορώντας για το ατομικό βόλεμα και κέρδος. Ας ενωθούμε, για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις δυσκολίες, τις απαιτήσεις αλλά και τις προκλήσεις των καιρών.


  Κυρίες και κύριοι,


  Η  απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό και εκατό χρόνια μετά εμπνέει όλους εμάς εδώ αλλά και κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Είναι μια αφορμή τόνωσης του εθνικού φρονήματος  και της υπερηφάνειας μας που τόσα χτυπήματα έχουν υποστεί τον τελευταίο καιρό. Αλλά είναι και ένα σαφές μήνυμα προς όλους πως ο ελληνισμός έχει ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα, που τον οπλίζουν με δύναμη και αποφασιστικότητα, ώστε να γράψει πολλές ακόμη σελίδες λαμπρής ιστορίας.

                                                                                                                                 Σας ευχαριστώ

                                           Ιωάννης Κανακούδης (Εκθεσιολόγος)
                                                                                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φροντιστήρια Μπαχαράκη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιωάννης Κανακούδης

Ιωάννης Κανακούδης
Ιωάννης Κανακούδης - Προϋπόθεση Επιτυχίας

Επισκέπτες

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Η " Οξύνοια " στο Facebook

Αναγνώστες

Λογότυπος