Κινούμενα γράμματα

Φροντιστήρια "Μπαχαράκη" Η Εκπαίδευση στις καλύτερες στιγμές της

16 Απρ 2012

Έκθεση " Ρηματικά Πρόσωπα "


ΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ





v    Με το α΄ ενικό πρόσωπο προσδίδεται αμεσότητα και ζωντάνια στο λόγο, προσλαμβάνει η ανάπτυξη υποκειμενικό χαρακτήρα και χρωματίζεται το ύφος με προσωπικό τόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις με εξομολογητική διάθεση.




v  Με το β΄ ενικό πρόσωπο δημιουργείται κλίμα οικειότητας στην επικοινωνία του πομπού και του δέκτη, προσδίδεται ζωντάνια και αμεσότητα στο λόγο και σε ορισμένες περιπτώσεις χρωματίζεται το ύφος με διδακτικό τόνο.


v  Με το γ΄ ενικό πρόσωπο προσδίδεται αντικειμενικός τόνος στην εξέταση του θέματος, αποπροσωποποιείται ο λόγος και χρωματίζεται με ουδέτερο ύφος.


v    Με το α΄ πληθυντικό πρόσωπο προσδίδεται ζωντάνια και αμεσότητα στο λόγο, δημιουργείται κλίμα οικειότητας στην επικοινωνία πομπού με το δέκτη και σε ορισμένες περιπτώσεις υπογραμμίζονται οι ευρείες διαστάσεις του εξεταζόμενου φαινομένου ως προβλήματος που αφορά όλους.


v    Με το β΄ πληθυντικό πρόσωπο δημιουργείται κλίμα οικειότητας στην επικοινωνία του πομπού με το δέκτη, προσδίδεται ζωντάνια και αμεσότητα στο λόγο και σε ορισμένες περιπτώσεις χρωματίζεται το ύφος με διδακτικό τόνο.


v    Με το γ΄ πληθυντικό πρόσωπο προσδίδεται αντικειμενικός τόνος στην εξέταση του θέματος, αποπροσωποποιείται ο λόγος και χρωματίζεται με ουδέτερο ύφος.

Φροντιστήρια Μπαχαράκη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιωάννης Κανακούδης

Ιωάννης Κανακούδης
Ιωάννης Κανακούδης - Προϋπόθεση Επιτυχίας

Επισκέπτες

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Η " Οξύνοια " στο Facebook

Αναγνώστες

Λογότυπος